Spinazie feta bladerdeeg hapjes

Heerlijke Spinazie feta bladerdeeg hapjes!

Heerlijke Spinazie feta bladerdeeg hapjes!

Ingrediënten:

  • 500 gr. spinazie
  • 500 gr ricotta
  • 400 gr. verkruimelde feta
  • 100 gr. geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 100 gr. geroosterde pijnboompitten
  • 1 theel. zout
  • Peper
  • 2 eieren, geklutst
  • 20 vellen bladerdeeg

Bereidingswijze:

  • Leg de plakken bladerdeeg uit zodat deze goed kunnen ontdooien. En verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm de spinazie in een pannetje.
  • Als dit warm is schep je de spinazie in een zeef en wrijf met een lepel al het vocht uit de spinazie.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter, heel even tot deze goudbruin zijn.
  • Verkruimel de feta en meng deze met de ricotta, parmezaanse kaas, nootmuskaat, pijnboompitten en de geklutste eieren.
  • Schep nu de spinazie door dit mengsel en voeg de zout en peper toe, roer dit nu tot alles goed verdeeld is.
  • Zorg ervoor dat de bladerdeeg plakjes met de plakkerige kant naar boven liggen.
  • Schep een beetje van het spinaziemengsel op een hoekje van het bladerdeeg, en zorg ervoor dat de randen vrij blijven.
  • Vouw dan de lege kant van het bladerdeeg schuin over de spinazie heen, zodat je een driehoek krijgt.
  • Druk de randen goed aan, zo kan er geen vocht naar buiten lopen.
  • Doe dit bovenste ook voor de rest van de bladerdeeg plakken.
  • Leg ze nu ruim op het bakblik en je kunt ze nu insmeren met een geklutst ei of met wat gesmolten boter.
  • Bak ze goudbruin voor ongeveer 20 minuten.

Bron: www.volrecepten.nl