Aardbeien Romanoff

Aarbeien Romanoff is een heerlijk klassiek toetje met aardbeien!

Aarbeien Romanoff is een heerlijk toetje met aardbeien en is de perfecte afsluiter van een avond vol lekker eten.

Wat heb je nodig om aardbeien Romanoff te maken?

750 GR aardbeien
2 EL wodka
1 EL suiker
1 Citroen (geraspt)
100 ML slagroom
20 ML zelfgemaakte hangop (of kwark)
Zwarte peper uit de molen (3 x draaien)
100 GR Merenque (gebakken schuim van met suiker opgeslagen eiwitten)

Bereidingswijze:

Maak eerst de hangop. Hangop is een typisch oud-Hollands nagerecht. Je maakt dit door door de yoghurt uit te hangen in een zeef met een theedoek. Dit kan zowel met volle als met magere yoghurt.

Zet een zeef in een pan, hou hierbij wat ruimte tussen de zeef en pan.
Maak een schone theedoek vochtig en leg deze in de zeef
Schenk de yoghurt nu in de theedoek en dek het af met een plastic keukenfolie.
Zet de zeef met yoghurt nu 8 uur in de koelkast.
Het water zal uit de yoghurt lopen, wat overblijft in de theedoek is de hangop.
Hangop heeft na het uitlekken een kwarkachtige structuur.
Schep de hangop met een lepel of spatel uit de theedoek en schep het in een kom.

Je hebt nu zelfgemaakte hangop.

Verder:

Marineer de aardbeien met wodka, suiker, citroenrasp en de peper. Laat minimaal 10 minuten intrekken.
Sla de slagroom lekker lobbig.
Pureer een derde van de aardbeien en meng deze met de slagroom en hangop.
Spatel hier verkruimelde merenque door en je hebt je saus.

Verdeel het restant van de aardbeien over de schaaltjes en schenk de saus erover. Eventueel andere vruchtjes erbij en een bolletje vanille-ijs erdoor, et voila….je hebt je aardbeien Romanoff.

Eet smakelijk!