Het eerste wijnpretpark van de wereld!

Wijn, wijn en nog eens wijn. La Cité du Vin is het  eerste wijnpretpark van de wereld en staat volledig in het teken van deze aardse drank

Op 1 juni opende La Cité du Vin (wijnstad) haar prachtige architectonische deuren in, hoe kan het ook anders…Bordeaux! En juist deze ‘stad’ kon ook nergens anders worden gebouwd dan in deze bekende wijnstreek. De bezoeker wordt hier werkelijk ondergedompeld in de wereld van wijn.

Een bijzonder pand, vol suggestieve verwijzingen naar wijn: wijn dat verandert in het glas, verpakte bewegingen van wijnstokken, wervelingen van de Garonne, een architectuur die de ziel van de wijn en de vloeistof element "rondheid oproept.  De schijnbare houten structuur en dito meubels doen denken aan de vaten van Bordeaux wijn. En overal, waar mogelijk, is er uitzicht op de Garonne, in het bijzonder met het gastronomisch restaurant en skybar op de top van de toren.

Wijn, wijn en nog eens wijn. La Cité du Vin geeft wijn een podium en organiseert tentoonstellingen en workshops gericht op de zintuigen. Het eerste wijnpretpark van de wereld is volledig gewijd aan deze wereldse drank. Van de oudheid tot nu. Hier vind je alle wijnkennis die de wereld biedt. Er zijn exposities over hoe de wijn culturen heeft beïnvloed en portretten van alle verschillende wijnen,  van Sauvignon Blanc tot Shiraz.  

Proeven die wijn!
Het gaat dus om de wijn, en hoe kun je daar beter van genieten….dan gewoon te proeven!
Er worden veel proeverijen georganiseerd en dus kun je op verschillende plaatsen naar hartenlust genieten van een drankje (en een hapje.) Restaurant Le 7 bijvoorbeeld, op de zevende verdieping van een van de gebouwen. Waar je in een normale wijnbar misschien kunt kiezen uit een tiental wijnen, in deze zevende hemel heb je de keuze uit maar liefst 500 verschillende wijnsoorten. 

Een bezoekje aan dit themapark voor volwassenen garandeert een heerlijke, plezierige en leerzame dag. 

Wij zeggen alvast....Proost!