Kaviaar, een echte delicatesse

Kaviaar: het eten van de allerrijksten ter wereld en één van de meest delicate producten die er zijn.

Het eten van de allerrijksten ter wereld en één van de meest delicate producten die er zijn. Vele toprestaurants serveren het en op een exclusief, decadent feestje is het niet aan te slepen.

Waarom wordt Kaviaar door velen beschouwd als een ware delicatesse?
Rond 1780 ontdekte een Griekse handelaar de Russische kaviaar en ging deze aanprijzen als luxeartikel.  De Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd , is sindsdien in het rijke Westen een element van onderscheid en goede smaak. Over de hele wereld worden verschillende soorten kaviaar geproduceerd met elk hun eigen soort, smaak, grootte en prijsklasse. Maar de meest bekende en beste zijn Beluga en Osetra. Dit zijn de echte pareltjes onder het zwarte goud. Beiden komen uit Rusland.


Meer over Kaviaar
Kaviaar bestaat uit de onbevruchte eitjes van een steur. Om kaviaar zo goed mogelijk te proeven gebruikt men een parelmoer, stenen of plastic lepeltje. (Edel)metalen lepels beïnvloeden de smaak en zijn niet geschikt. Bij de kaviaar drinkt men uiteraard bij voorkeur champagne. Kaviaar is niet alleen geliefd om haar smaak maar ook om de exclusieve uitstraling die kaviaar heeft. De exclusiviteit blijkt vooral uit de prijs van kaviaar en de beperkte beschikbaarheid.

Kaviaar eet je niet, kaviaar geniet je