Wat maakt de ideale gastvrouw?

Wat maakt iemand een goede gastvrouw en wat kan een goede gastvrouw betekenen voor uw  evenement?

 

Waarom is een goede gastvrouw/hostess belangrijk?

Een goede gastvrouw is een verlengstuk van uw bedrijf tijdens een evenement.
Een professionele gastvrouw is medebepalend voor het bedrijfsimago. Het beeld dat de bezoeker heeft van de ontvangst bij een event is cruciaal voor een positieve ontvangstbeleving. Kortom een goede gastvrouw is de beste reclame voor een bedrijf!

Ontvangstbeleving
De rol van de gastvrouw is dus bepalend voor de positieve indruk van de ontvangst bij een bezoeker. Degene die de bezoeker verwelkomt en opvangt, bepaalt de eerste indruk en geeft de gasten het gevoel dat ze een fijne en bijzondere dag/avond gaan beleven.

 

Wat maakt een goede gastvrouw?

Vriendelijkheid & enthousiasme
Een goede gastvrouw is vriendelijk en het liefst ook nog eens spontaan en enthousiast. Uit onderzoek is gebleken dat met name een vriendelijke gastvrouw het allerbelangrijkste is!

Goede communicatieve eigenschappen
Daarnaast moet een goede gastvrouw goed kunnen communiceren en maakt daarbij oogcontact met de gasten.

Representatief
Een ideale gastvrouw is representatief, tot in de puntjes verzorgd en heeft goede manieren. Je bent als gastvrouw echt het visitekaartje van dat moment voor het bedrijf.

Gastgericht
Als gastvrouw ben je gastgericht ingesteld. Je beschikt over een behoorlijke dosis inlevingsvermogen. Een perfecte gastvrouw voelt zich verantwoordelijk voor de beleving van haar gasten en kan negatieve ervaringen naar de achtergrond laten verdwijnen.

Gevoel voor kwaliteit & service
Een gastvrouw heeft oog voor detail en kent de etiquette. Het op tijd aanbieden van een drankje hoef je de ideale gastvrouw niet uit te leggen. Kritische gasten behandeld een goede gastvrouw altijd op een nette en gepaste manier. Problemen worden ten alle tijden voor de klant opgelost.

 


Wat doet een gastvrouw of hostess?

Sommige evenementen vragen om extra begeleiding en assistentie. Een gastvrouw inhuren kan dan wel zo prettig zijn. Enkele werkzaamheden die een gastvrouw of hostess kan uitvoeren zijn:

  • Het ontvangen van gasten (welkom heten, jas aannemen, plaats toewijzen)
  • Het vermaken van gasten (een praatje maken met de gasten)
  • Het uitserveren van een drankje of hapje
  • Het uitvoeren van werkzaamheden bij ontvangst (aanmeldingen verwerken, ticketontvangst, deelnemerslijst uitdelen, badges uitdelen)
  • Het informeren van gasten (uitleg pand, bedoeling van de dag/avond, voorzieningen)
  • Promotiewerkzaamheden (uitdelen van flyers tijdens event, aanprijzen nieuw product)

 

Ben jij de ultieme gastvrouw?

Proost & Toast Catering en Events heeft met regelmaat goede gastvrouwen/hostesses nodig. Ben jij ervan overtuigd dat je die fantastische gastvrouw bent die onze klanten en hun gasten op een hartverwarmende wijze kan bedienen tijdens een evenement, dan nemen wij jou graag op in ons bestand. Stuur een mailtje met je CV en foto naar info@proostentoast.nl.