Cooked on Netflix

In de nieuwe serie Cooked neemt Michael Pollan, bekend van 'Een pleidooi voor echt eten' de kijker mee op een reis naar de oorsprong van echt eten.

Vanaf 19 februari zal er op Netflix een gloednieuwe serie starten die geheel om voeding draait. De serie Cooked is een documentaireserie waarin auteur en journalist Michael Pollan op zoek gaat naar de oorsprong van onze relatie met eten en de effecten van voedselbereiding hierop.
Zijn motto is ‘Echt eten'. 

Michael Pollan is de auteur van wereldwijd succesvolle boeken als 'Een pleidooi voor echt eten' en 'Een pleidooi voor echt koken'. Michael Pollan kaart de problemen met ons westerse voedingspatroon aan en biedt eenvoudige handvatten om de overstap te maken naar een gezondere leefstijl.

De serie Cooked zal bestaan uit vier afleveringen en in elke aflevering zal Michael Pollan aan de hand van één van de elementen, vuur, water, aarde en lucht, ons voedingspatroon en onze voedselbereiding onder de loep nemen. Zo gaat hij op bezoek bij een Aboriginal stam in West-Australië dat met vuur Australische varanen braadt, een Benedictijner non én microbioloog die traditionele Franse kaas maakt, Peruaanse brouwers die menselijk speeksel gebruiken om een ​​traditionele drank te fermenteren en bij een oude Marokkaanse graanschuur die wordt aangedreven door plaatselijke rivieren .

Hieronder zie je vast een voorproefje van de serie die prachtig in beeld is gebracht.

 

Preview Cooked